Friday, November 7, 2014

Weekend Wedding Lagii

dah lama tak cerita pasal wedding kan ? yelah , takde jemputan , camne nak pegi , sebab tu takde cerita wedding . dua minggu lepas 25 Oktober , dapat 5 jemputan . haa pengsan sekejap . punya lah memikir nak pegi mana satu , nak susun masa supaya jimat waktu perjalanan dari satu majlis ke satu majlis .

so macam biasa lah , aku kan selalu jadi ketua rombongan . akan plan nak pegi mana dulu . so 5 jemputan - 3 wedding kawan , 2 wedding abang dan kakak kepada kawan . makanya , kita pergi wedding yang tak penting dulu lah , means dua wedding abang dan kakak kepada kawan kitorang . hehe .
Keluar rumah pukul 2 . berkebaya . rasa sangat ayu . ramai pulak yang puji kata cantik . terus kembang tahap nak meletup . ni yang rasa nak beli kebaya banyak banyak niiii .

selesai dua buah rumah yang tak penting , terus gerak ke rumah kawan kawan . dah short satu jam masa sebab tunggu si lelaki lelaki ni pergi solat . orang sebelum keluar rumah solat dulu , ni takk . lepas tu kemain lama mengalahkan perempuan . jenuh kaum wanita ni menunggu . rasa nak lempang muka sorang sorang .
Gambar 1 - Wedding Sofea & Suami . kawan kepada kengkawan aku nii . aku kenal dia pun masa dia tunang . terpaksa ikut diorang . hehe .

Gambar 2 - Wedding Nor Mohd & Ira . Nor kawan dari sekolah rendah , Ira pulak sedara aku . hehe kecik je dunia . kitorang sampai rumah pengantin pukul 3.45 , pengantin dah selamat salin baju . dah get ready nak gosok periuk . tapi kitorang paksa dia snap gambar dengan kitorang sebagai bukti kitorang datang wedding dia . hehe

Gambar 3 - Wedding Zaitunnah & Suami . kawan sekolah menengah , customer aku jugak nii . yang ni lagi best , rumah dia kawasan kampung , kitorang sampai rumah dia pukul 4.30 , dia baru balik outdoor !! lagi kejam . tapi kitorang buat benda wajib je lah , bergambar ! hehe

Gambar 4 - kami berselfie lahhh . mana boleh tak selfie . sesekali pakai cantik cantik hensem hensem ni kann . hehehe . sayang korang lah !


Begitulah cerita kami menghadiri 5 wedding dalam satu hari . Dengan doa dan harapan semoga wedding kami nanti , akan meriah dan ramai yang hadir . ehh nak kawen dah ke ? haha ! opss !




2 comments:

Ezy Loy said...

bgos btol dak yana ni..
semua mjls die pegi.. ihiks..
nt msti meriah mjls yana.
=)

yana_popeye said...

hehehe insyallah kak ...harapnya begitulah