Friday, November 26, 2010

marilah pergi hari hari


okie , daku sangat la bz lately . sebab gatal sangat g cari keje kan . nah kaw teros dapat n teros masuk keje . daku dah bekerja sebagai SALE ASSISTANCE kat gedung pakaian hari hari . waaahhh sangat penat okie . keje 12jam , 12jam tu jugak la daku berdiri . cabaran dan dugaan yerr . takpe , masyam cakap jangan give-up , nak amek pengalaman kann . so popeye kene kuat . okie , nak siap2 g keje dah neh . bubye all !

*banyak sangat cerita nak share , tapi kesuntukan mase . so sad :(

Sunday, November 21, 2010

ganas siket la derr !


cepat la derr , kejar dan kejar lagi . ganas siket , tayah nak lembik semacam okeh !

eh eh popeye , dengan takde salam . ape neh ? jangan pikir laen okie ? popeye dilanda kebosanan sebab satu hari ni daku langsung tak keluar rumah . tak tengok langit okie ? lantak kaw lah popeye , sape soh kaw meroyan tak keluar , hp ade , call la kawankawan kaw . *erm , tamau ! bia dorg yg cari aku . ngeee~~

seperti biase , popeye memang sangat suke merapu dan merepek okie . story sebenar siket je . haha . daku melayan kebosanan ini dengan meneliti dan membelek segala gambar yang ade . tup tup daku jumpe satu folder "netball" . wahh , daku sangat rindu nak maen netball . last daku maen mase cuti sem lepas . kat taman perumahan daku . time tu ade aktiviti dalam taman la . macammacam pertandingan ade , tapi daku sempat join netball saje . malam last daku sempat la gak bagi sokongan kat kawankawan yang join karaoke . sangat meriah okie . yang penting daku sangat malu tetiba kena naek pentas amek adiah netball , mewakili 'makdara perkasa' . haha . tengok , daku join group makcikmakcik tao . hehe . sebab daku lambat join , so , dapat la group ngn makcikmakcik . cian daku kan ?

asalnye bende ni kan , daku tatao pon ade pertandingan neh , daku nga merayap naek moto ngan adek daku . tibetibe cik milah lambailambai kat daku . daku wat bodo je la . *watwat tak nampak . ahhaha . sebelom maghrib dye datang umah daku , ajak daku join netball sebab tak cukup orang . daku pun setuju laa . sebab daku pon bosan dok uma saje kan . haha . maka bermula lah sesi latihan . tiaptiap petang daku g practice kat padang nuh ha , sambil ditemani mummy terchenta . hehe . wajib ok . kalau pegi sorang sorang , sumpah daku tanak .

maka tibalah hari pertandingan . dupdapdupdap . maklumlah , daku paling last maen netball time darjah 6 , tu pon kene pakse ngan makcik daku , sebab makcik daku jurulatih netball time tu . hehe . giliran dah di beri , tiba lah giliran group 'makdara perkasa' . haha ! maen punya la semangat . aku je tak semangat sebab takde kasut . haha !

tengok la , daku yg jadi GK tu . 'goal keeper' ok , not 'gila kuase' . haha ! tengok la dengan hanye pakai 'crocs' , daku sangat malas nak kejar bola . ngee~~ sebab tu group daku kalah . dapat no4 jep . jadi la , dapat gak adiah saguhati kann ? hehe .

okie , daku dah penat . ni nak g berlatih wat gubahan pulak . sebab my mom pakse daku join pertandingan gubahan esok . dye gubah sireh , daku gubah tuala . ape nak buat ep ? hehe .

and esok juga daku nak join kawankwan pergi memancing . yeayy ! seronok ! kembali pada perangai lame daku . *jangan jadi jantan dah la popeye . hahaha . okie tengs reading . nyte nyte all~~


Saturday, November 20, 2010

tipu sunat , ade ke ?


haha , okie rase bersalah tak kalau dah menipu ? tapi tipu sunat takpe kan ? *ade eh tipu sunat ? tah tatao , no komen . nak mintak maaf pada si dye yang sudah kene tipu ngan aku . aku ngan masyam tipu kaw ade sebab . sebab perangai kaw gak . mulut kaw tu wat aku tacing se tacing tacing nye . mak aku pon paham situation aku now . then aku dah perasan now , kaw macam nak kembali ke perangai lame kaw . kepada kaw , ingat ingat la , selame ni ape orang wat atas perangai perangai kaw . takkan nak balik perangai asal kaw wahai anak bunian . haha . *masyam cakap !

okie , aku dah mintak maaf kan ? masyam pon da datang bawak hadiah , sebab aku yg pakse . then masyam ngadu kaw macam nak tanak je layan dye . ape kes ? kalau aku yang datang , comfirmcomfirm aku pon dipinggirkan rite ? haha . takpe la , apeape pon , majlis dah berjalan lancar kan ? ramai gak yang datang . tahniah yer . and mintak ampun dan maaf sekali lagi . winkwink~~

arini mood daku tak berapa okie sebab semalam kene marah dengan masyam . sangat sadis . haha . takpe , abaikan saje masyam uh . hehe . t da jumpe tak marah la kan ? hehe . marah marah rindu tu , i noe eu masyam . okie la . tanak cerita banyak . nak siapsiap neh . dapat invitation join BBQ ! balik mersing sokmo kawankawan wat BBQ , camne tak gemox . ahaks !
okie all , tengs reading . tcre . daaa~~

Friday, November 19, 2010

baby boomers


hyehyehye . wahwah , popeye sangat seronok bercuti yer . sampai tak ingat nak on9 da .
ntah pape c popeye gler neh . okie , nak story siket saje mlm neh .
daku sangat la seronok pulang ke rumah sebab ade kanak kanak .
ye , popeye sangat suke kanak kanak , tapi kanak kanak tak suke popeye .
sebab muke dye sangat garang . ouh , garang kah ? haha .
okie , penat la nak story banyak , tengok ni je la ep ?
picxa ni menceritakan segalanya *maybe . hahaha .

nak out , time to rest , penat hangout dengan sahabatsahabat tadi . besh !

Wednesday, November 17, 2010

salam aidiladha


salam all . selamat hari raye aidiladha !
semoga bergembira dan ceria selalu .
makan tu ingat ingat yer .
doakan daku selamat sampai esok .
jalan jaoh woo . tak sabar !
kepada yang menunaikan haji , selamat beribadah .
kepada yang berkorban , selamat menyembelih ye .
tatau gune ayat ape neh , kepala sudah weng , otak sudah mereng .
gud nyte all . takecare . daaa~~

Tuesday, November 16, 2010

bercuti~


okie selepas solat , daku rase macam tenang siket . so nk wat new post yg agak okie dari tadi . if tak ok gak , tatau nak cakap ape :(

nak story secepat mungkin sebab jap lagi nak tolong makcik wat 'sambal pecel' , permintaan my mom . huhu . sebab esok pagi kami nak gerak balik umah daku di mersing . yeaay ! akhirnya dapat gak rase traffic jam kat highway . *kalaw jam . rase suasane hari raye ye , sebab daku tak pernah jalan jaoh ketika menyambut hari raya . *masyam cakap alasan merepek . siot je kan ? bukan nak bg semangat . hampeh tol ! dah , tanak merepek . nak story pasal ari sabtu lepas . walaupun dah basi , nak cite gak , nak tunjuk gak . tak kesah la , blog aku ! wekxwekx ! haha . sabtu lepas my mom datang ngan genggeng dye dari mersing jalanjalan kat KL . seronok + excited sebab kite dah lame tak jumpe mak kan . jadi kite melonjak kegembiraan la . pagipagi dah kejot masyam soh siapsiap sebab mak dah tepon , dah sampai . cian masyam . hehe . takpe , berkorban demi mak mertua yer . sampai saje di putrajaya , tengok genggeng mak ngah lepak , setia menanti orang anta makanan . haha . cian , dah la kebulur dari malam tak makan , catering lambat pulop . haha . sambil tunggu , sambil borakborak ngan genggeng mak dan kenalkan masyam kat mak . ehehe , suke . haha . ni pic di snap oleh masyam selaku camera man pada hari itu .

aku sorang je senyum ? huhu .

haa , ni la geng2 mak . ade lagi , tapi ini yang sekepale dengan mak daku yer .

okie , selesai di putrajaya , bergerak ke bandaraya pulop . daku n masyam tak follow bus , kami gerak dulu sebab kami ade agenda laen . hehe . nak dating la jap kann . sementara tunggu mak sampai KL , aku n masyam jalanjalan kat tugu negara . snapsnap picxa , seronok ! bukan itu saje . kami juge ke KL tower and KLCC . haha . lawak sungguh , sempat je kaw nak merayap kan ? alaa , bukan selalu dapat spent time ngn masyam . hehe .



all picx khas untuk adeq , sebab dye tak dapat ikot kan . t angah dah keje , angah bawak adeq jalanjalan puaspuas k ?

then mak call , cakap dye ade kat chowkit . adoyy , jalan sesak , camne nak p ? takpe bia mak g dulu masyam cakap . okie lah . tak lame lepas tu mak call lagi tanye kat mane . dye cakap dye bosan kat sane , tatao nak watpe . then tanye mak kat mane . pusing punya pusing , dekat 2jam gak la kami bermain di atas jalan raye mencari mak kat area SOGO . sempat tengok fauzi nawawi shooting jap . haha . tah bustop celah mane mereka lepak , puas cari tak jumpe gak .
haiisshh ! at last mak call cakap dye dah nak gerak g SOGO jalan kaki . sebab bus takleh parking bersepah kan . aku n masyam teros gerak g SOGO , then nampak genggeng mak nga jalan berdedai kat tepi uh . siket pon dye tak pasan aku nga tengok dye . begitu focus ye . haha . then kami cakap kami tunggu kat SOGO , sebab aku n masyam dah lapa tahap cipan . haha . nga cari parking kat SOGO , mak call cakap tak jadi masuk SOGO , tapi teros gerak g NILAI3 . adooyy , takkan nak ikot g sane ? masyam dah letih giler . dengar pulak suare majok mak . adoy , mane satu neh ? pandang masyam then masyam cakap , takpe kite follow je . okeh , call mak semula gtau kami follow then dye suke . balik umah mandi jap sebab badan dah lekit gler then baru gerak g nilai . sampai kat nilai sekali lagi meneruskan misi mencari mak . haha . penat pusing at last jumpe gak . then layan mak shopping , masyam dah ngadu penat . alamak , kesiannye ! takpe , arini je sayang , sowie sangat . huhu . dye pulak layan kerenah mak aku sebab nak hilangkan penat dye . masuk plak kepale cik gee , haha . lagi best !

haha , ni je picx yang sempat di snap kat nilai3 , sebab sibuk shopping . kenapa ngn kedai neh ? name spupu aku , tak sangke dye ade kedai kat sini . haha .

okie , ini saje yg nak story . seronok dapat kenalkan mak dengan masyam . nampak cam mak suke je . hehe . jangan seronok sangat ye popeye . now nak g tolong makcik . tengss reading !

roti gardenia + sirap limau


guess what , kadangkadang memang terfikir , betol jugak cakap orang , bile bercinta semua indah . kentut pun wangi , tapi aku tidak , kentut tetap busuk okie ! tak kesah la sedang dilamun cinta ke , romantik ke , jiwang ke . busuk tetap busuk ! hahha .
maaf ye , entry kali ni bukan nak story pasal kentut . nak story betapa indahnye cinta sampai aku tak perasan ini semua berlaku . duet habis ! keluar macam air . pelik + musykil + heran tapi tak risaw sangat . sebab , aku ade backup bankers . haha . *jahat !

duatiga hari ini daku sangat la gembira sebab masyam datang . ade interview and tengss GOD dye dapat keje tu . boleh la daku bersama dye selalu . hehe . *seksa tau dok jaohjaoh neh . ape pun gudluck masyam , keje lelok tao and sowie tak dapat teman kaw untuk 1st month neh . *aku nga cuti sem kann . hehe . takpe , nanti ade mase aku datang jenguk kaw and kaw pun datang la jenguk family aku . haha .

okie popeye sudah mengarut banyak . back to our story , miskin okie . dan kite tidak perasan akan kemiskinan itu apabila cinta memonopoli hidup kita . *ayat ape kaw neh ? abaikan . okie . mase masyam datang biase la kan , jarang jumpe , comfirm2 la nak spent time bersamasama . nak pegi sane , pegi sini . tak pikir dah pasal duet . hentam saje .

hari 1st masyam sampai kami tidak ke manamana sebab esoknye daku ade exam , last paper okie . bagi masyam rest puaspuas dulu . 2nd day , pagipagi daku dah bangun g exam , dan masyam bersiap pegi interview . lepas exam teros contact masyam tanye kat mane ape semua then masyam amek daku , kami gerak berdating di midvalley . haha ! opss bukan midvalley saje , sunway pyramid juge . memang sangat giler budak dua orang neh , so tak pelik la kalau duet abes kan ? haha . masuk segala kedai yang ade . melayan kerenah aku nak itu dan nak ini . haha . kesian masyam . tak sedar esok pukul 7 pagi dah kene get ready sebab nak bwak masyam jumpa mak . hehe . okie , masyam dah perasan muke penat aku then dye ajak balik . balik je , tak pikir ape da , teros tdo . haha . mak anta mesej cakap dah gerak pon , memang tak sedar dah . sedar pun kol6.30 pagi mak tepon cakap da sampai . nah kaw , gelabah bangun lintangpukang siap . dan bertungkuslumus kejut masyam . kesian dye . setelah bersiap , masyam dah sampai . okie , nak pegi jumpe mak . sebok masyam drive , sebok aku belekbelek penampilan dye , takot kene kutok ngan mak . haha . sambil tu jugak aku bebelbebel , pesan macammacam kat dye . yela , 1st time kowt . selame ni dok berbual dalam tepon je , pe barang . jumpe la baru hebat ! haha ! masyam dah susun ayat . sioot ! haha . okie sampai saje di putrajaya , mak dah sengihsengih , eleh suke la tu aku datang . then lepaklepak ngan genggeng mak . bawak mak
jumpe masyam . repeat back , bawak mak jumpe masyam . haha . sebab masyam malumalu sangat kann . so terpaksa ajak mak pegi jumpe masyam , tah pape kan ? lepas mak dah siap makan , rombongan mak nak gerak ke KL , mintak izin ngan masyam nak follow mak , masyam cakap 'OK' , yesss ! haha , kami berlagak gerak dulu , jalanjalan berdua dulu . hehe , saje amek kesempatan nak dating . then rombongan mak nak ke nilai3 pulak , aduhh tengok muke masyam dah penat gler . kesian , so tepon mak btau tak follow g nilai . okie , dengar suare merajok mak . gtau masyam , masyam cakap , call mak balik , gtau kite follow dye . huh ? okie , ikot saje cakap masyam , jangan melawan . dann , dengar suare gembira mak yerr . haha ! biase la layan mak shopping sanesini , belikan barang untuk orangorang tersayang , tapi untuk diri sendiri takde . haha . mak memang selalu macam tu . sambil shopping , sambil layan kerenah boy n mak yg gilergiler . boleh masyuk lak kepale mereka berdua ni yer , tak lupe juge kepale cik gee . bestfwen mak . haha . okie setelah penat bershopping , rombongan mak pn nak gerak balik dah , aku ngan masyam pn siapsiap nak balik . sian masyam , muke penat giler . okie , balik dari nilai teros g hentian kajang cari tiket untuk masyam , kang majok plak ibu mertuaku kalau dye balik lambat kan . hehe . sudah dapat tiket balik rest jap sebab kami dah wat date kol11 nak kua berdating lagi . haha . sangat seronok ! tengs masyam . masyam cakap dye akan wat ape saje untuk aku . alaa , sweetnye ! malam tu lepak sampai kol bape tah . tak ingat . haha ! yg penting lewat gak la . biase la kalau dah dating memang tak ingat ape , semua indah ! *okie, gedix .

esoknye pulak , bangun lambat sebab topup tido sepuas hati . petang baru terasa lapar then masyam datang ajak pegi makan . lepak ngan masyam sampai kol3 pagi . sedar tak sedar sebab kami merenung duet kami yang semakin kurus . haha . lawak ! pukul 1pagi kami kelaparan , tengoktengok ade wet syiling je dalam poket . okeh , kirakira dapat la kami beli roti dan air sirap limau . lepak kat dobi , makan dengan lahapnye . makan sambil berbual dan memikirkan nasib bersama . ape nak jadi la kan . jalanjalan tau , dating tak ingat dunia , tautau takde sen . haha . kelakar ! okie mate kami dah tak tahan , mintak di tutup , bincangbincang daku naek tido sebab esok nak kemaskemas pulak . nak balik da kan .

banyak sangat celoteh , iklan jap . ni la makanan kami ketika kelaparan . lawak okie .


okie hari last : tolong kemas bajubaju masyam sebab aku yg basuh semua bajubaju dye kan . dan kemas barangbarang aku jugakk . hehe . lepas maghrib masyam dah siapsiap nak balik . anta dye then rase macam nak nanges , tapi takot dye marah . so , popeye kene kuat ! haha . tengok dye pergi dengan hati yg rela . alaa , nnt kan dye keje sini . ape nak risaw kan ? hehe .

okie tamat lah sudah kisah aku dan masyam . tah ape aku merepek post kali ni kan ? actually today daku memang sangat tak tenteram . takde mood dan sangat blurr . update blog ni pn sebab nak merepek je . jadi maaf ye dan terima kaseh sudi membace .

p/s : sumpah sekarang sangat takde mood dan sangat blurr . maybe sebab hatiku dah ade kat mersing kowt dan kerinduan terhadap masyam melimpahruah . haha . *poyo .

Thursday, November 11, 2010

B E R U B A H


hye all . okie nak story . sad story lagi ke ?
hurmm , agak la .
meh meh , td aku kemaskemas meja *since dah nak abes exam , aku jumpe EN.DIARY , kesian dye duduk sorangsorang , berabuk . sobsob . aku amek dye , pelokpelok dye . oh gosh kesian dye . dah bape lame aku tinggalkan dye . aku bukan tinggalkan dye teros , cume curang siket je since dah ade MR.BLOG . hehehe . sangat sadis melihat rupa paras EN.DIARY . maaf ye , saya sibuk siket lately *alasan ! hampeh kaw popeye . haha .

bukan ape , sejaksejak menghadapi bulan final neh , sangat tak rajin nak pegang pen . serious ! masuk exam pun tangan terketarketar pegang pen , lenguh , tak mampu untuk menulis essay yang panjang jadah haram uh . *tapi camnecamne pun kene buat gak kan . cakap nak berjaya . haha .

okie , takmo celoteh panjang , itu saje untuk hari ini . ngeheheh .

to EN.DIARY : maaf yer kite curang siket dengan awak .
to MR. BLOG : maceh , salu dengar luahan + sad story kite . hehe .


Wednesday, November 10, 2010

tolong top up kan untuk sayer !!!


okie giveaway yang kedua , agak menarik ! since popeye neh suke topup kann . cume sejak due menjak ni je dye baek siket , jarang topup . kenapa tah , sebab ape nak tau ? sebab dah giler blogwalking . hehehe . so handphone ? tak heran daa . ngee~~
dann , popeye tanak celoteh panjang . ni dye giveaway nye ;

aku jumpe giveaway neh kat blog cik qieranna , nak tau ape segala syarat yang dye letak , jengukjenguk la blog dye . hehehe . okie nak tag mereka ;


giveaway :kasut tumit tinggi


hye all , wah sejak kebosanan sering melanda diri daku neh , daku sering 'blogwalking' taw . jangan marah . heheh .*even masyam tak contact pon , tak heran da skang . sebab dok setia blogwalking kann . hehehe . dapat macammacam taw . dah , takmo celoteh banyak , tadi daku sedang blogwalking dan terpandang giveaway ini kat blog cik leena . ape lagi since aku pun suke dengan kasut tumit tinggi , nak join lerr . hehehe . mane tau bertuah kan . so , kepada andaanda mari la join same , kite samesame bertaruh . wahhh . ngee~~


suke pakai kasut tinggi , sebab tu selalu 'terjojol' bile bergambar . hehheehe .
dah tinggi , nak tinggi lagi kan , eh , haruslaahhh~~

Tuesday, November 9, 2010

A L O N E

okie , today aku nak merepek dan membebel seorang diri . suka hati la . blog aku , suka hati la aku nak tulis ape p0n kan . hah ? jage aty orang ? no need kowt . dah penat jage hati orang , tapi orang tak penah jage aty kite .*popeye jahat nye kaw . bukan jahat , meluahkan isi hati yang sangat lama terbuku di hati . okie . sangat penat hidup dalam dunia yang penuh dengan propaganda . lately , sangat rase kesunyian yang teramat sangat . kenapa ? rindu dekat dunia daku yang dulu . rindu kat mummy kite . rindu kawankawan kite di kampung halaman . ngee~~ *tayah nak kitekite sangat pye , geli . ahaks !

okie nak tanye pada blog neh , kenapa heh , kenapa ?

kenapa perlu dengki dengan kehidupan orang laen ?
kenapa perlu cari gaduh tanpa tunjuk muke ?
kenapa perlu berlagak pada harta yang sementara ?
kenapa perlu mengata belakangbelakang ?
kenapa perlu buat mimik muka apabila benci ?
kenapa perlu dengki atas kebahagiaan orang laen ?
kenapa perlu dengki dengan perubahan orang laen ?
kenapa perlu mengaturkan hidup untuk orang laen ?
kenapa perlu pandang rendah atas kelemahan orang laen ?
kenapa perlu menghina ciptaan TUHAN ?
kenapa perlu benci orang yang tak bersalah ?

dan soalan yg berlainan bentuk ;

perlu ke abaikan orang yang tak berharta ?
perlu ke sombong dengan harta yang ciput ?
perlu ke tayang sane sini barangan berjenama ?
perlu ke bongkak dan meninggalkan kawan yang setia ?
perlu ke sombong dengan ajakan orang yang tak berharta ?
perlu ke utamakan orang laen dari sahabat sendiri yg lebih memerlukan ?
perlu ke nak maki hamun orang tak tentu pasal ?
perlu ke nak buang sahabat yang tak bersalah dalam hidup ?
perlu ke memandang dengan pandangan yang sinis ?

sedarlah , dalam dunia ni takde yang perfect . jangan terlalu angkuh dengan apa yang tuhan bagi . setuju dengan katakata seorang kawan ; TUHAN bagi peluang kat kite untuk berjaya , terima dan gunakan sebaik mungkin .

kalau tak puas haty or anything else , datang sini . face to face .
cakap matakemata , hatikehati . kite bincang elokelok . sampai bile nak pendam dalam hati , luahkan kat tempat yang tak memberi penyelesaian ? tiada guna . tuhan bagi akal , guna . jangan dok cakap ape yang kaw tak buat . tak payah nak heboh satu dunia cakap macam diri tu perfect sangat .

semoga berjaya sahabat . kuat dan tabahkan hati . jangan dok mengomel sorangsorang . *look's like crazy dear . ahaks ! chill :)


P/S : masyam nak datang , ade interview . tengs GOD , harap dye dapat keje tu . senang siket hidup ini . hehe .

Monday, November 8, 2010

S A D S A D S A D

tears , thanks to be my friend
you always with me
when i sad , when i happy .
i'm very appreciate you , tears .
without you , i dont know what happen to me .
maybe i may leave this world .
thanks a lot tears , i love u .

Sunday, November 7, 2010

R EL A T I O N S H I P


ape ade dengan relationship ?

okie , just nk story pasal kekecewaan semalam .
sangat kecewa dan sangat tak sangka , dengan gurauan tanpa niat , aku hampir memusnahkan hubungan kawan aku sendiri . serious shit , to those yg kenal aku , akan tau camne perangai aku sebenar . since aku da baek ngan orang tu , akan ku sayang beliau . tp not more than as fren . okie .

story camneh ;
semalam aku wat status kat fb , then apat komen . komen punye komen sampai la terkeluar ini :

"ye aku syg kwn2 aku , nak2 kaw , mmg aku syg la . sumpah !"
"luv u 2"
"eh pat , awex ko nmpak kang , maty aku "
"heeee"
lepas je statement ni kuar , awex apat pun menyampuk gune fb apat

"sejak bile laki aku pndai luv2 neh ? sejak aku sakit ? "

sudaahhhh , aku da cakap da . SEE~~~
masalah masalah . aku ingat awex dye just gurau or tak take serious macam gf kawan2 aku yg laen *yg mane kenal aku la .

aku pun just diamkan diri , tanak masuk campur dorg gado . aku pn wat status

"am i wrong ? silent is better "

dan secara tak sengaja apat pn wat status

"diam lebih baek"

dush ! lagila awex dye baran . then awex dye maki ;

"bagus , dua2 diam , sehati sejiwa , secocok ! both of u COWARD "

whatt ? coward ? eh pompuan neh , elok2 aku cool , aku naek hangin kang ! ggrr !
okie , aku ngaku memang salah aku sebab wat statement camtu , tp kan just gurau ngn kawan2 . if dye tau sape aku sebenar , dye akan faham . aku merayu2 mintak maaf kat apat , apat seboleh2 cakap aku tak salah , sebab memang perangai awex dye macam tu . ok la takpe . tapi apat , aku tetap rase bersalah yg teramat sangat .

tanak pikir pasal mereka , aku continue study sampai tertido , bangun2 dah magrib , cepat2 bangun solat since dah nak abes waktu . lepas solat takleh nk cont study sebab kepale poneng . hehe . ape lagi on lappy . tengok komen gado2 apat n awex dye . dan aku masih mendiamkan diri . tetiba apis call , *eh , nak ajak p mkn ke ? heheh .
ruparupanya :
"pye , ape kes?"
"hah ? ape ? ouh , pasal apat ? haaa , awex dye tu , nape tah "
"aku dah bace , aku tau kaw camne . dah la wat bodo je . kaw on9 tak ?"
"aku tau , ade je ni aq on9 . nape ?"
"awex apat nk remove ko"
"hah??eh , ni melampau pis . aku gurau je kowt"
"ha tu la , kaw g tgk wall apat , aku backup kaw , jom2"
"okie , tengs apis"

dengan pantas aku bukak wall apat . wah , mereka sedang menjadikan aku 'glamour' . haha . jadah popeye neh . antara yg menjadikan aku glamour ;

"saya bukan 'sayang' awak , syg awk tu ha nurliyana sabri , g la lurve2 ngan dye"
"remove dye atau saya blah"
"change status from 'married' to 'single'

haha , lawak . nampak sangat nana ni sangat sayang apat kan ? jeles gler vavies . ahahaha . tahniah apat kaw dapat awex cmni . tp kadang2 , malang gak kan . takpe pat , ujian couple jarak jaoh . ouh , jauh tersasar neh . balik pade story . dengan tige post uh menjadikan aku tak berapa nak panas . kenapa mesti aku ? yg tambah geram aku bile setansetan dok hasut sana hasut sini , tp mostly dorg backup aku . sebab dorang tau aku camne . tengs to lahanat bear n saem yg melagalagakan kami dan memanaskan lagi isu ini . tengs to epah , apis , ainul . bg nasehat kat aku supaye jgn hothot . tengs kawan .

aku takde masalah if nana or apat nak salahkan aku , memang mulut aku camni . tapi aku takleh terima bile dye wat post macam tu . t orang yang tak kenal aku dan yang tatau pape pasal neh , mesti akan fuck aku gilergiler kan ? takpe la pye , redha je k , yg penting kaw , family dan kawan2 kaw tau sape kaw sebenar .

at last aku wat post kat fb :

" jahat kan aku ? tapi ni semua salah faham . please buka hati , buka minda "

apat komen , cakap jgn salahkan diri sendiri . abaikan je bende ni . mane boleh ! kaw ngn nana hampir clash kowt , giler aku tak salahkan diri aku ? apat cakap diorang memang tak ok selama ni n kalau itu yg nana nak , dye terima saje . aku kesian kat apat , sangat kesian , dye jadi mangsa keadaan . camne aku nak balik mersing ? malu ngan kawan2 . :(

tetibe epah im aku : nasehat macam2 , tengs epah . jahat2 kaw , kadang2 baek gak an ? *eceh , gurau je . kaw mmg sahabat aku . takleh bla ayat kaw malam tadi yg wat ake sengih cam kambeng , 'kaw kalau berkawan kan jenis mesra siket' . aww ! bodo punye ayat . haha !

selesai , aku pn dah penat explain macam2 kat nana , tp dye still nak maki aku . takpe . apat cakap pn dye tak layan , ni kan lagi aku . comfirm la memang tak pandang langsung kan . jadi aku decide , utk teroskan chat bersama epah dan lupakan mereka seketika . bia nana cool dulu . aty perempuan , kejap je lembut kann . ampun apat ! ngee~~

puas on9 , gado2 ngan epah , chat sane sini , selidik itu , selidik ini . mate pn ngantok . *padahal tak study uh , on9 boleh saje . bile study , macam2 alasan . popeye kannn .
decide nak signout sebab esok nak bangun pagi cont study . sebelom tu terpandang new post apat ;
"sudah la bye2"
huh ? apat ? dah clash ke ? tanak komen , takot . so better diam . sabar menanti esok .

off lappy , kemas buku , kibas2 katil , cuci muka , basuh kaki , tutup lampu , dumm ! baring .
amek tepon call masyam *konon nak ngadu .
story punya story , nak tau ape respon dye ? "haha"
okie masyam , tengs jadi pendengar yang setia . *sakit hati .
then dye bersuara "kaw tukar relationship la , wat relationship ngan aku"
hah ? *berfikir sambil tersenyum :)

m : asal kaw diam ? asal kaw sengih ?
p: mane ade . eh tanak la tukar .
m : tayah la sengih2 , dah off lappy ke ?
p : dah .
m : okie if tanak wat in relationship ngan aku , just tulis name aku je .
p : --------- *kelu , asal dye beria2 sangat neh ?
m: hoyy , dahdah la sengih tu !
p : haha , bodo la kaw !
m : nak tukar tak relation tu ?
p : tanak
m :knp ? takot tak market ?
p : taklah . eh , tanak laa .
m : okie , tukar 'it's complicated'
p : tanak gak . nak biar single je . leh tak ?
m : ikot kaw la , janji aku tau kaw sayang aku
p : weee~~ tengs !

bengong kan masyam ? ilang gundahgulana aku dapat borak ngan dye . actly , aku bukan tanak wat status in relationship dengan dye sebab takot market jatuh or takde orang add , tapi aku tanak buat benda yang tak pasti . tanak kecewa dan sengsara . setelah melalui pelbagai rintangan dan masalah dalam hidup , aku tanak take any risk *student insurance . heheh~~

okie sampai sini saje , sudah mau cont study .
to apat : aku sentiase backup kaw dan doakan kaw . sowie sangat9 . aku balik nanti hukum aku k ?
to masyam : tanak wat relationship sebab tanak hebohheboh , tak suke !

Friday, November 5, 2010

tagged : sejiwa


okie kali ini saya di tagged oleh sahabat la , sape lagi kalau bukan cik hazirah ni , kawan skola dulu same2 pakai gaun . hehehe . comel . *err , dulu la . skrg tidak lagi .

ape yg di tagged ye ? nah , tengok neh .
*maaf ye azi , kite copy paste , sebab takde kerajinan untuk menaip . takpe , janji kite wat kann ? ngegehehehehe . sayang azi :)

THE RULES:
1.Put your music libary on shuffle.
2.For each question,press the next button to get your answer.
3.You must write that song title as the answer to the question,no matter how silly it's sound! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4.Ok,go!
5.When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who send you this.

TRY NOT TO CHEAT!!!


1)IF SOMEONE SAYS "IS THIS OK?" YOU SAY?
salam sejahtera - samudera
tiada secantik bahasamu

2)HOW WOULD YOU BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
sang mantan - nidji
aku lah sang mantan .

3)WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
seadanya aku - nubhan
kau yang mendamaikan rasaku

4)HOW DO YOU FEEL TODAY?
season in the sun - westlife
we had joy we had fun

5)WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
secret's - one republic
my life is getting boring

6)WHAT IS YOUR MOTTO?
selagi ada rindu - pak long
selagi ada waktu , ingin aku bertemu

7)WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
selalu mengalah - seventeen
jelaskan padaku isi hatimu

8)WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
selamat hari ibu - hujan
selalu tak bagi hadiah kat mummy kan ? jahat dak neh .

9)WHAT IS 2+2?
semusim - marcell
haha . pape tah . merepek !

10)WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
sentuhan - Iqram
ku rasa tergoda , oh panah asmara

11)WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
all my life - shayneward
i pray person one like you

12)WHAT IS YOUR LIFE STORY?
redline95 - shizuka
i'll never let them to go

13)WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
silly lily - bunkface
hahaha . hampeh !

14)WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
since you been gone - kelly clarkson
now i get what i want

15)WHAT DO YOURS PARENTS THINK OF YOU?
singapura - KL - the times
memang parents aku tak suke aku kat johor eh ?

16)WHAT WILL YOU DANCE AT YOUR WEDDING?
kebahagiaan dalam perpisahan - syahir
hahahha . lagu besh ! tangkap lentok la dancing !

17)WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
mati untukmu - sixth sense
hahaha . sioot saje !

18)WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
so what - pink
so i'm gonna drink my money .

19)WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
sofea jane - black
kau ibarat permata di dalam hiasan kaca

20)WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIEND?
solo - iyaz
kawan2 , best kan idop solo ? haha

21)WHAT WILL YOU POST THIS AS?
sejiwa - spring
hahha . jiwang seh , hampeh !

lawak betul la bende neh . tengs sekali lagi azie . wat yna release laaa .
dan kamu kamu , takkan tengok saje . try la yerr .
terutama kamu kamu , aku nak kamu kamu wat jugak !

try tau . semoga epy ngan jawapan korang . ngee~~~

P E N A T - edisi 2


hye all , arini kite penat lagi .
tapi kali ni penat heppy tao . heppy sebab dapat shopping n hangout dengan kawan2 .
kite suke kite suke . grrrr !
shopping di PAVILLION . *nah kaw , cubaan berlagak di situ .
macam ala2 anak orang kaye , dengan angkuhnye melaburkan wang di ROXY .
haha . amek itu , amek ini . nak itu nak ini .
mane taknye , all 50% ade yg 80% . giler tak amek ?
at last time nak bayar . letak segala gala yang di amek tadi . dannn . beli 4 barang saje .

untuk saya : purse dan beg saje
untuk eqa : beg rotan dye uh
untuk masyam : belt quicksilver
*ade gak untuk masyam kan , yela . sebok sangat nak macam2 . ngade !

ok la , tanak celoteh banyak2 , mau rehat . penat sangat .
bubye all . :)

Thursday, November 4, 2010

P E N A T


ouh gosh . sakit pinggang , sakit lutut , sakit kaki , sakit mata , sakit tangan .
sakit segala galanya . kenapa ?
kakak yg baek ini membantu adeq nye menyiapkan kerja sekolah .
santek bro , bg alasan demam la , malas nak g cc la .
naseb baek la akak kaw ni baek + rajin + cantek . aww , malu !
hahaa *jgn gedix popeye !
seharian aku ngadap laptop nak siapkan kaw punya video neh .
dah separuh wat , terdelete la , salah la . macam2 dugaan .
tapi aku ingat pesan kaw , wat ala kadar cam kerja dak form1 .
so , nah kaw . aku wat cincai giler . tapi nice !

ini hasilnya :

video


haha . ok tak erk ? okie kowt .
okie la nak cerita ini saje .
tahniah popeye , anda telah berjaya menghabiskan masa terluang anda dengan melakukan ini dan bukan STUDY . ggrr !
hahaha . takpe la td dah study siket kan .
esokesok sambung lagi yer .


P/S : sok nak bangun pagi2 pergi PAVILLION ! roxy sale 50% , gilergiler , sape tamao g kannn . ngee~~


T E K A N A N


salam semua .
ha , meh meh , nak story pasal TENSION .

okie , mggu lepas , aku , kadok dan faroq ditemani oleh masyam p study kat MCD .
*memang port kami kan .
dipendekkan cerita , nga syok study ttibe faroq jerit ,
"adoyy , abes burger kite dok , SEMUT!"
aku dengan angkuhnye gelak , " hahahahaha , padan muke , kedekut lagi ngan aku"
dengan muka tak malu , aku rampas kotak 'happy meal' dari tangan faroq dan menggeledah ape yg ade . ngehehehe , aku nampak ape nak tau ?

semut yang sangat banyak sedang menjamu selera dan ini dia ;

piano ! hehhee .

dengan slumbernye , aku amek piano uh dan belekbelek dengan penoh nikmat .
wat muke comel , "kadok....nak bukak neh" .
"bukak laa"
yess ! aku pn bukak sambil senyum 'nganjing' kat faroq . faroq pandang dengan muke yg sangat geram . haha . aku bukak , dannn "tenetnetnettenetnetnet" melodi piano pun bergema . faroq ketawa dan membuat cubaan merampas piano tersebut , dan aku mengelak , dan faroq menjerit dan ggoooll ! kadok pn cakap , "korang , jom la sambung study" . haha . kadok ni kacau la .
"ala , lex la kadok , stop jap , korg g la minom2 , isap okok dlu ker , ngee~~"
kadok tersenyum sambil mengeluarkan kotak rokok . *laju je kaw kann .

aku dan faroq meneruskan misi , main piano tu , dan kami decide utk menamakan piano uh "penghilang tekanan" .
kadok dah abes berasap , jadi kami teroskan study . study study study , tension dapat jawapan salah . aku pn amek piano , dan . . . . "tenetnetnettenetnetnet" , mereka ketawa dan gembira ! sambung balik study . yeayyy ! besh tao . masyam pandang aku dengan jelingan yg tajam .
then aku cakap , "jangan la marah , blaja tak leh straight sangat tao" hehehe .
dan kami teroskan teknik begini untuk paper2 seterusnya .

keesokkan harinya :

aku ade paper INS268 , sangat tension sebab kene hafal banyak policy .
on9 sebentar dan nampak faroq , teros ngadu "nak piano nak piano , sangat tensen"
bincang punya bincang , faroq ajak makan kat amerali . dye ugut , "nak piano , datang"
sioot kaw faroq ! takpe , demi piano , aku sanggup meredah sinaran mentari . ngehehehe~~
sampai je kat amer ali , faroq dah tersengih . "kaw paper pe arini yg tension sangat?"
"insurance neh ha , banyak nak hafal"
"hurmm , nah " *sambil senyum .
dan aku , "yeayy , tenggss"
bermulalah....."tenetnetnettenetnetnet"
faroq dok geleng kepala , kawan dye terkejot . bhahahaha !
dengan slumbernye aku cakap "penghilang tekanan"
semua orang kat amerali pandang sebab kuat sangat bunyi piano uh . haha !
sesudah makan , aku teros menghafal sambil tekan2 piano uh .
"weh , nga hafal pn leh maen2 lg heh" faroq bebel .
"hahah , 'penghilang tekanan' kann" faroq geleng kepala ,
nasib kaw la faroq dapat kawan sewel cam aku neh . haha .
selesai sudah paper INS268 , alhamdulillah boleh jawab .
*betol ke salah , tatao la kann . ngee~~

dan semalam , aku telah dipelawa oleh mazdira . ke mana ? TIMES SQUARE !
sudah lama rasanya hamba tidak berjalan jalan di sana . ape lagi , nak ikoot laaa ! hehehe .
pergi bersama maz dan afiq , jalanjalan , shoppingshopping , sangatseronok .
ttbe daya call cakap dye nk datang gak n ajak balik same2 , *since kami b3 naek tren je .
dayayuya dan daya hanipah *dua2 daya , setia menanti kami di MCD BB , aku dah penat lalu terjah mereka yg sudah kebosanan menanti kami b3 . hehe .
*maaf kawan , bukan selalu dapat shopping begini .
dah sampai kat mcd , maz n afiq decide nak kuar smbg shopping . ggrr !
giler betol dak 2org neh . hah , pegi la kaw . kami tunggu di sini .
apabila 3org perempuan giler lepak di mcd , maka tercetus la pelbagai kisah dan cerita .
dannnn , kami tergelak sampai semua orang pandang , terdiam , kaku , bisu ,
*maaf , kami memang begini . yawww! malu !
senyap seketika dan aku megeluarkan piano 'penghilang tekanan' . sebab tekanan menunggu mereka yg indah dilamun dunia shopping . haha !
budak kecik pun terpaku tengok piano aku tao !
daya hanipah cakap , aku ade bakat terpendam , junior beethoven la , siot kaw daya !
haha , ni pict semasa di mcd ;

tengok2 , nga layan tekanan . hahaha !


snap by daya hanipah , burok seh nga gelak , nampak tak ? ade piano ! ngee~~


si giler gambar , tah pape . memang memori 4gb aku ni hanya utk kaw seorang .

oppss , mane pic daya hanipah ? tadop , sebab dye yg snap pic kami2 . haha


Monday, November 1, 2010

T E A R S



tears , please go away .
i'm not happy with u .
please tear , i'm appreciate u .
but for now , i don't need u .
may i finish my examination , then u can come back to me .
if u don't want to come again , i begging u .
because i want to let all this .
i don't want to remember it , i want to share with u all of this tear .
no one can replace u .
give me some time to study hard without u tear .