Friday, August 29, 2014

Majlis Kahwin Lagi

Macam yang aku pernah cakap sebelum sebelum ni . tahun ni memang tahun mengawan kawan kawan aku . ramai betul yang kawen . tak kurang jugak yang tengah mengandung , yang dah beranak pinak . ehhh terasa tua sangat tau !

Dua minggu raya , tiba masa wedding kawan aku sejak sekolah tadika . sepanjang wedding dia ni , ada lah dua tiga kerja yang aku tolong tolong dia . nak tolong banyak sangat , tak boleh jugak . kang tak siap pulak bantal bantal aku tuu . haha
9 ogos 2014 , hari bahagia yang paling di nanti . tak sabar sangat nak tengok kawan aku yg sorang ni kawen . happy tengok dia happy . tapi sedih yang menyelubungi majlis pernikahan dia . sayu hati . sebab Mak Ayah dia dah takde . yang ada adik beradik . dia anak last . Imam belum start lagi , akak dia dah nanges dulu . aku ni dah laa ada penyakit tak boleh tengok orang nanges . kang aku berjangkit sama .

Teramat sayu ! bila sah je , aku yang berjurai dulu . aduhh tewas ! bila part dia salam dengan family , aku terus lari dok jauh jauh . tak sanggup nak tengok nok . aku dah boleh bayang camne aku nikah nanti . adoyaiii . camni pun ada hati lagi nak buat Keluarga Sakinah . mau banjir nanti . haha

Tibalah masa untuk bersanding . aku pengapitnye lah kan . dah memang aku je yang rajin buat keje keje gini . haha ! taknak amek gambar dengan pengapit lelaki . sebab..... takde ape lah ! haha . meh jamu gambar aku dengan bebudak ni semua  . love uolls !

kau nampak ade wak doyok jadian dalam gambar tu ? hahaha perasan sangat tu . orang kata wak doyok taknak terima . nak jugak jadi kaum kerabat Sultan Johor . nak jadi TMJ katanya . nah kau . layan kan aje lah !

banyak lagi entry kengkawan kawen bakal menyusul . bila ramai sangat yang kawen , aku yang pening nak pakai baju ape . pakai baju sama je , boring lah pulak kan .


2 comments:

Ezy Loy said...

KITE PON XLEH TGK ORG NANGIS.
KOMPEM NANGIS SKLI.. HIHIKK

TAHNIAH DAN SELAMAT PENGANTIN BARU UTK KAWAN AWK DAN PASANGANNYA..
=)

yana_popeye said...

ezy : kannn . hehehe tenkiu :)