Monday, February 17, 2014

Begitu Kuat Pengaruh Novel

Happy Monday semua ! harini aku terkena sedikit Monday Blues . ermm maybe sebab tak cukup tidur kot . yelah , sejak dua menjak ni , tak lepas dengan novel , pantang takde kerja , laju je capai novel .

bila baca novel , aku sangat mudah beremosi , dah laa aku ni memang jenis sensetip . campur pulak emosi bila layan novel , orang cakap sikit pun , aku mudah nak menangis . nasib laa ada yang melayan . thank you sangat laa coach !

Harini site agak sunyi , sebab diorang tengah buat kerja kat belakang , so kat belah depan ni memang kesunyian sikit laa . tambah lagi bila bebudak ni keluar mengeteh , tinggal aku sensorang , sunyi dan sepi .
kosong , kosong , kosong . aku pulak dah dua minggu takde keje . ada tu ada , tapi takde lah sibuk mana , kerja yang ada pun , dateline lambat lagi . so boleh buat sikit sikit . kalau fokus sangat pun tak boleh jugak kan . cepat layu je mata ni .

maka , untuk kesegaran yang berkesan , aku capai lah novel . nahh terbukak luas kelopak mata bila dapat layan novel .
seronok dapat baca novel . time ni laa boleh berangan . letak diri kau dalam watak tu . bila sedih , emosi sedih laa jadinya , bila marah , orang sebelah buat lawak pun , aku jadi nak marah . kuat betul pengaruh novel ni .

tapi lately , banyakkkkk sangat novel yang cliche . kawen paksa , kawen paksa , pilihan mak ayah , mula mula benci nak mati , lastly sayang . ohhh sangat boring . sebab tu kalau nak pilih novel , jangan setakat tengok tajuk je , baca sekali sinopsis , cari jalan cerita yang menarik dan rare . 

barulah ada feel nak membaca .

korang suka baca novel tak ? berapa banyak dah koleksi novel ?


1 comment:

Ezy Loy said...

2la pasalnye.. jln cerita novel skrg ni same je..
tp saye lyn jgk..
hantu novel.. :D