Monday, July 22, 2013

Seluar Pheberett !

Morning Monday ! Bluess Cluess laa pagi ni . 

mane tak nya , pagi pagi datang opis , tengok meja selerak . siap ade conteng2 lagi . nak ngamok takde orang . so mampu pendam & buat muka dengan makcik cleaner je lah . 

Entry ni bukan nak cerita pasal meja , tapi nak cerita pasal betapa kreatifnya aku & betapa rajinnya mak aku melayan aku .

Dipendekkan cerita pada entry Wordless Wednesday #62 aku ada post pasal seluar yang tetiba koyak atau pecah . sejak dah membesar dengan tak sengaja ni , koyak , pecah , tetas itu adalah perkara biasa bagi aku . malu tapi kena terima sape soh makan non stop

inilah rupa seluar aku yang pecah itu . lama lama makin besar pecahnya sebab aku memang suka seluar ni . seluar phebrett laa kata kan . So aku pun dapat idea , nak tampal koyak tu dengan kain perca , corak leopard tau ! minat sangat dengan leopard kan . tapi aku tak seteliti mak aku . lama2 kain perca tu pun ikut koyak sekali sebab aku jahit tak kuat (mak cakap) .

Pastu mak belek seluar tu , mak pun cakap , bagi mak laa . biar mak buat . nak letak love love . Aku pun diam dan cuba membayangkan , lalu masuk tidur dengan aman...

Esoknya balik kerja , tengok seluar tu dah ade atas kerusi . dan hasilnya .....taraaaa !
close up sikit ..hehe . siap jahit mesin kau ! mampooo ??!

dan aku pun pakai seluar ini ke mana mana dengan bangga . bestfriend tegur...siap nak suruh mak buat bentuk mickey mouse lagi ! HAHA !

Tenkiu mak....suka sangat !

2 comments:

Ainul Masyitah said...

nak jugak nak jugak nak jugak !!
mickeyyy...

*ainulmasyitah* :)

yana_popeye said...

hahahaha meh anta seluar koyak kat rumah . soh mak buatkan .