Thursday, October 31, 2013

Malaysia In Miniature

Masih lagi cerita tentang Melaka . dari dulu , aku memang suka ke Melaka . Melaka best , ada banyak tempat menarik . macam entry sebelum ni , aku cerita pasal Zoo Melaka dengan Taman Buaya . so entry kali ni cerita sikit pasal miniature dalam Taman Buaya .

Sesuai untuk kanak kanak yang nak mengenali Malaysia , yang nak tau apa ada kat Malaysia . seronok , aku dapat tunjuk kat adik aku , apa yang dia nak tengok sangat . adik aku nak sangat tengok Tugu Negara , tapi tak berkesempatan lagi nak bawak dia , so adik tengok je laa miniature ni dulu . lebih kurang je , cuma saiznya kecik . hehe
KLCC & Tugu Negara
Masjid Negara
Sepang F1 Circuit
Bunga Rafflesia
Perdana Putra
Istana kehakiman (ehhh tempat kerja masyam laa)
hekeleh , aiskrim sape laaa ni interframe !
Dah penat sebenarnya , kasut pun dah bertukar , tunggu bebudak ni bersiap , lama sangat !
A' famosa , time ni tak sempat nak ke A Famosa . Dari taman Buaya kami terus naik River Cruise , pastu separuh pergi naik Taming Sari . aku dengan adik2 shopping kat Pasar Malam !

Dua tahun lepas aku ke Melaka , dengan family & jiran tetangga . seronok ! bila lagi nak jalan ramai ramai erk...

4 comments:

Puan Ezy said...

xprnh smpai lg kat cni..
huwaaa

Ainul Masyitah said...

wahhhh..sonoknye melakau !!lama gler tak pergi wakk..tapi yg tak bole bla sempat lagi selit "masyam"..ahahaha..glerrrr :p

yana_popeye said...

Puan Ezy : Akak....nanti ajak laa hubby jalan3 honeymoon kat melaka . hehe

yana_popeye said...

Ainul : hahahaha sebab nampak bangunan tu memang ingat dia . haruslah selit . t g laa jalan kat melaka .