Saturday, October 19, 2013

Sakit Pun Kena Kerja .

Selamat Berhujung Minggu semua  ! harini kerja halfday , standard laa tu , swasta kan . tapi aku happy bila kerja hari sabtu , masa rasa panjang . best sangat . bagi aku la .

So, sepanjang minggu ni . kesihatan aku sangat tak memuaskan . kena kuatkan diri , kerja . sakit pun , buat buat tak sakit je . sebab ? kena kerja . dah laa sorang staff berhenti kerja macam tu jee . so semua kerja dia haruslah aku yang kena setelkan . walaupun sakit , namun ku gagahi jua .
ni laa pemandangan aku tiap kali waktu kerja , bajak ohh bajak....

walaupun sakit , sakit hati , sakit otak , badan lemah , kepala berat , kerja tetap kena buat jugak . buat sorang sorang , tanpa bantuan sape sape . 
 Alhamdulillah , berjaya siapkan dalam masa satu hari setengah . tanpa bantuan siapa siapa . tanpa ada kesilapan . terima kasih orang orang yang bagi semangat . 
 ternyata , aku lebih selesa buat kerja sorang sorang . selama ni , buat report ni , bergabung tenaga , tiga orang . tiga orang pun makan masa dua hari , aku siap kena OT . semata mata nak siapkan report ni . pastu mesti ada je kesalahannya . kalau buat sorang , laju je siap , takde kesalahan pulak tu .
Dengan bantuan printer yang super slow ni , aku berjaya siapkan mengikut masa yang ditetapkan . Officemate terkejut tengok kali ni aku tak buat OT untuk siapkan report . dia macam tak percaya aku berjaya siapkan sorang sorang . 

Terima kasih laa kepada kau yang berhenti kerja tu , selama ni kerja kau tak laa hebat mana pun . terima kasih laa bagi beban pada aku . yang penting , bos suka dengan kerja aku . dia suka , terima kasih bos .


2 comments:

Puan Ezy said...

ikhlas kan ati.. insyaAllah berkat keje kite.. ati pon sng..
yg dh benti camtu je biarkan die.. suke nyusahkn org.. nt die plak rase ssh.. huhu

yana_popeye said...

insyaallah . tengs dear !