Tuesday, September 24, 2013

Two Weeks Have a "Sea Bath" .

Selamat Siang Semua ! hari ni ada meeting , so takde kerja laa . sebab meeting je kan . so mood menulis semakin mecanak canak sekarang ni . hehe . semalam busy giler babas sampai tak sempat nak ngadap pesbuk , plus tak bawak hardisk .

So , harini memang target lepas meeting nak update update dan update blog je . jengjeng ! mood rajin sudah mari , hope jangan ada yang potong mood !

Sebagai lifestyle blogger , haruslah cerita aku berkisar tentang kehidupan aku . sejak dua menjak ni , aku mempunyai hobi baru bersama geng baru . apakah ? tadaaaaa ! mandi laut lah ! nama pun duduk kat Mersing kan , haruslah banyak pantai dan laut . so jom laa manfaatkannya ! jom laa tengok gambar eh , korang kan memang lagi suka tengok gambar daripada membaca . ye dak ? 

Ahad minggu lepas , kami bermandi manda di Pantai Pasir Lanun , perjalanan mengambil masa selama setengah jam . Dari rumah memang dah prepare pakai baju mandi , sampai sana tinggal nak terjun je . so sampai sampai je kat sana , bentang tikar , susun barang , terus berlari terjun laut ! seronok !
 Sampai kat sana dalam pukul 3 petang , satu jam berendam , baru masing masing nak bergambar . aku lah tukang ke sana ke sini amek camera , simpan balik , yelaa sebab barang berharga semua simpan dalam kereta , semua berenang , takde yang terkecuali , maka takde laa tukang jaga barang .
 posing ala ala ikan duyung , perasan sangat lah kau dek non ! haha ! apa apa pun sangat seronok mandi manda bersama geng gugurls ni . ketawa , baling baling pasir laut , terpijak  batu , nak ngorat mamat kacak yang dah ade awek , sakit hati dengan orang tua tak sedar diri curi curi amek gambar kami !
 Dah pukul 4.30 baru laa masing masing kelaparan , ape lagi , makan dulu laa . makan sekali je . sebab lepas ni nak balik dah . so , takkan ade sesi ulang tayang menjamu selera . makan kenyang kenyang ! kitorang bawak menu simple je , mihun goreng , keropok lekor , satar , kerepek kerepek serta jajan . *macam banyak laa pulak
 pabila perut dah kenyang , agak agak makanan dah turun , terjun laa kami ke dalam laut ! meneruskan aktiviti "SEA BATH" yang dah lama kami tinggalkan . seingat aku , last mandi awal tahun kot . 
berposing sakan , menjerit , ketawa , hilang semua masalah dalam kepala otak . release sangat ! terima kasih kengkawan !
Gambar yang di hapdate dalam instag & pesbuk . yang berjaya mengundang jeles kepada mereka mereka yang dah lama tak mandi laut . time ni laa pakcik tu kantoi snap pic kitorang ! siap ade flash lagi kau !

Dan pada ahad yang lepas , masih melepaskan gian *padahal baru je minggu lepas mandi , sambung mandi laut dekat Air Papan pulak . biasanya orang mersing takkan mandi dekat air papan ni , sebab tahu laut dia lain macam sikit (dah banyak telan orang) , tapi sebab keinginan tu melampau lampau , kami layankan jugak , tak lama pun , sejam setengah je mandi . pastu balik ! 
Tengok baju aku sama kan ? Okayy baju ni akan menjadi suit rasmi aku untuk mandi manda sebab baju dia labuh . *dah lama tak shopping baju . sobsob .

Lepas ni taknak dah mandi dekat Air Papan ni . Sebab ombak dia sangat kuat , pastu pasir dia jenis berbatu . berdarah kaki ku ! Last mandi kat sini , masa family belah abah rajin berkelah , zaman sekolah rendah tuuuu . lama sehhh !

p/s : korang selalu take a sea bath kat mane ? jom laa datang mersing , aku bawak tempat best !

2 comments:

Puan Ezy said...

bestnye mndi mnda.. huhu..
kite g pntai je.. xprnh mndi pon.. haha

yana_popeye said...

hehehe manfaatkan laut . jom laaa mandi laut , best tau !